De vaste kern van Ateno wordt gevormd door Peter Kruize en Paul Gruter.

Peter Kruize (senior-onderzoeker)

Peter heeft sociologie gestudeerd in Leiden (1987) en is gepromoveerd als criminoloog bij de universiteit van Kopenhagen (2001). Hij heeft in 1992 Ateno opgericht. Naast zijn activiteiten voor Ateno is hij werkzaam geweest als beleidsonderzoeker bij de politie van Den Haag (1987-1994). Sinds 1995 is hij parttime verbonden aan de Juridische Faculteit van de universiteit van Kopenhagen; thans als lector. In 2008 heeft hij het Deense Centrum voor Criminaliteitsanalyse opgericht. Namens Ateno is hij jarenlang docent aan de Politieacademie geweest voor onderwijs op het gebied van strategische en tactische criminaliteitsanalyse. Hij is betrokken bij de uitvoering van bijna alle Ateno-onderzoeken.

Zie ook LinkedIn

Paul Gruter (senior-onderzoeker)

Paul heeft sociologie gestudeerd in Amsterdam (1987). In 1988/1989 is hij als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Na een periode in de (radio)journalistiek is hij tussen 1993 en 2001 beleidsonderzoeker bij de politie Haaglanden. Vanaf 2001 tot 2005 is hij onderzoeker bij het IVO (Instituut voor onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving) in Rotterdam. In 2005/2006 is hij docent/onderzoeker bij de sectie Criminologie van de Erasmus Universiteit. Namens Ateno is hij onder meer jarenlang docent aan de Politieacademie geweest. Vanaf het midden van de jaren negentig is hij betrokken bij praktisch alle onderzoeks-, advies- en lespraktijken van Ateno.

Zie ook LinkedIn

Teddy van Suchtelen (junior-onderzoeker)

Teddy heeft na een bachelor criminologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een master criminologie – opsporing behaald aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (2017). Voor haar masterthesis heeft zij, onder begeleiding van Frank van Gemert, een reeks interviews met een veroordeelde crimineel gehouden en een biografie over hem geschreven. Zij is sinds haar studie projectonderzoeker bij Ateno.

Zie ook LinkedIn