De vaste kern van Ateno wordt gevormd door Peter Kruize en Paul Gruter.

Peter Kruize (senior-onderzoeker)

Peter heeft sociologie gestudeerd in Leiden (1987). Hij is gepromoveerd als criminoloog bij de Universiteit van Kopenhagen (2001). Bureau Ateno is door hem opgericht in 1992. Naast zijn activiteiten voor Ateno is hij werkzaam geweest als beleidsonderzoeker bij de politie van Den Haag (1987-1994). Sinds 1995 is hij parttime verbonden aan de Universiteit van Kopenhagen (Juridische Faculteit); thans als lector. In 2008 heeft hij het Deense Centrum voor Criminaliteitsanalyse opgericht. Namens Ateno is hij jarenlang docent aan de Politieacademie geweest voor onderwijs op het gebied van strategische en tactische criminaliteitsanalyse. Hij is betrokken bij de uitvoering van bijna alle Ateno-onderzoeken.

Zie ook LinkedIn

Paul Gruter (senior-onderzoeker)

Paul heeft sociologie gestudeerd in Amsterdam (1987). In 1988/1989 is hij als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Na een periode in de (radio)journalistiek is hij tussen 1993 en 2001 beleidsonderzoeker bij de politie Haaglanden. Vanaf 2001 tot 2005 is hij verbonden aan het IVO (Instituut voor onderzoek naar Leefwijzen en Verslaving) in Rotterdam. In 2005/2006 is hij docent/onderzoeker bij de sectie Criminologie van de Erasmus Universiteit. Tussen 1994 t/m 2014 is hij namens Ateno gastdocent aan de Politieacademie. Vanaf 1995 is Paul daarnaast betrokken bij praktisch alle onderzoeks- en lespraktijken van Ateno.

Zie ook LinkedIn

Teddy van Suchtelen (medior-onderzoeker)

Teddy heeft na een bachelor Criminologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam een master Opsporingscriminologie behaald aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (2017). Sinds haar afstuderen is zij werkzaam als projectonderzoeker bij Ateno en heeft bijgedragen aan verschillende onderzoeksprojecten. Daarnaast is zij sinds 2018 werkzaam als wetenschappelijk docent en onderzoeker bij de Department of Law, Society & Crime van de Erasmus Universiteit. In haar vrije tijd zet zij zich in als vrijwilligerscoördinator voor Exodus, een organisatie die hulp en begeleiding biedt aan (ex-)gedetineerden.

Zie ook LinkedIn